Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van Eten en drinken

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van zinvolle dagbesteding

 • Beth Shalom met nesjomme
  Beth Shalom
 • Gezellige hoekjes in het restaurant
  Beth Shalom

  Bekijk hoe het restaurant in gezellige hoekjes kan worden ingericht zodat in groepen gelijktijdig gebruik gemaakt kan worden van deze ruimte buiten etenstijd. Geef het restaurant dezelfde open, frisse uitstraling als de dagbestedingsruimte en stel het voor verhuur ter beschikking indien mogelijk en gewenst.

 • Slim gebruik van ruimte: de synaoge
  Beth Shalom

  Ga in overleg met het bestuur van de synagoge hoe deze ook voor andere doeleinden ingezet kan worden met respect voor de ruimte. Maak de voorziening breder bekend in de buurt én het huis zodat deze meer zichtbaar wordt d.m.v. informatieavonden, bijeenkomsten (buurt)bewoners of rondleidingen. Bespreek ook de wensen vanuit de vrouwelijke bezoekers van de sjoel (grootste populatie in huis)

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van communicatie

 • Beth Shalom in dialoog
  Beth Shalom
 • Hedendaagse communicatiemiddelen
  Beth Shalom

  Faciliteer medewerkers om gebruik te maken van de middelen van nu, tijdens activiteiten met de bewoners. Denk aan laptops met grote schermen, goede geluidsinstallatie in huis en snel wifi.

 • Bevorderen van familieparticipatie
  Beth Shalom

  Stel een groepje samen die zich gaat buigen over hoe familieparticipatie op een ongedwongen manier tot stand kan komen.
  Verzamel b.v. emailadressen van familieleden, nodig hen op persoonlijke titel uit voor de feest- en treurdagen, activiteiten etc. door zorgmedewerkers die zij kennen. Praat over hun hobby’s die mogelijk aansluiten bij activiteiten in het huis. Denk ook aan familienet om familieleden op afstand te betrekken bij het leven in Beth Shalom

 • Communiceer (on)betaald parkeren
  Beth Shalom

  Maak voor bezoekers duidelijk bij de entree of er sprake is van betaald parkeren of niet (b.v. via de website, bij de receptie of middels een bord). Voor bezoekers van de zorgschouw was dit niet duidelijk.

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van leefomgeving

 • Beth Shalom gooit de luiken open!
  Beth Shalom
 • Deurenbeleid verhuurders
  Beth Shalom

  Maak goede afspraken over deurenbeleid met huurders op de begane grond. Welke deuren zijn wanneer open, en welke zijn als ingang te gebruiken?

 • Verlichting entree
  Beth Shalom

  Zorg voor meer lichtpunten bij de entree binnen, voor een veilig gevoel en warme uitstraling in deze donkere maanden van de zorgschouw