Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van Eten en drinken

 • Een keuken voor de buurt
  De Venser

  Er is een professionele keuken voor het restaurant. Bekijk hoe deze ruimte met inachtneming van de HACCP certificering ook verhuurd kan worden aan (Surinaamse) kookclubjes/ buurtbewoners/verenigingen op momenten dat De Venser hier geen gebruik van maakt (!) Stadgenoot heeft hier met eerdere zorgschouwen positieve ervaringen mee.

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van zinvolle dagbesteding

 • Bubbelen
  De Venser

  Op de 2e en 3e etage staat een mooi bubbelbad. Deze wordt in principe alleen gebruikt door de bewoners van die etage, maar ook minimaal. Kan deze wellness ruimte als voorziening onder voorwaarden van De Venser en op bepaalde tijden aangeboden worden aan de buurt? (bewoners aanleunwoningen?)

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van communicatie

 • De Roze loper
  De Venser
 • Informatievoorziening bij de entree
  De Venser

  Cre√ęer een plek in de ontvangstruimte waar informatie wordt geboden over het wonen in de Venser, het wijkzorgteam, de nieuwsbrief etc.¬† De kabelkrant is een mooi middel voor het delen van actuele informatie en foto‚Äôs. Vindt een van de vele vrijwilligers het leuk om de kabelkrant levendig te houden zodat deze ook daadwerkelijk gebruikt wordt?

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van leefomgeving

 • De Energiestrijd
  De Venser
 • Toegankelijke balkons
  De Venser

  Bewoners hebben hun eigen  buitenruimte, maar kunnen hier geen gebruik van maken met rollator of rolstoel door een te hoge drempel.  Een plaat kan dit wellicht al verhelpen.

 • Meer led verlichting voor sfeer
  De Venser

  Ten behoeve van sfeer en energiebesparing wordt de tip gedaan om meer met led verlichting te gaan werken in de openbare ruimten. Het stadsdeel verstrekt ook hier subsidies voor in het kader van energiezuinig wonen en werken. ¬†Onlangs is er als onderdeel van een landelijk project al een deel van de verlichting vervangen, waardoor er in korte tijd zo‚Äôn ‚ā¨ 5000 is ¬†bespaard.¬†De Venser gaat door met dit project ‚ÄėDe Energie Strijd‚Äô

 • Scheiden woon-kantoorfunctie
  De Venser

  Zorg op de begane grond voor eenheid en een goede scheiding tussen woon- en kantoorfunctie.  Scherm  de printer af d.m.v. een mooi scherm.