Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van Eten en drinken

 • De geur van koffie
  Eduard Douwes Dekker

  Gebruik per verdieping de eigen keuken/pantry om verse koffie en thee te maken in plaats van dat koffie van elders naar de woningen wordt gebracht. Verse koffie zorgt voor heerlijke geuren.

 • Tip de komst van de SRV man
  Eduard Douwes Dekker

  Bewoners geven aan een winkeltje te missen in huis voor de dagelijkse boodschappen. Een keer in de week komt wel de SRV man, maar veel bewoners blijken hem mis te lopen omdat het tijdstip onbekend is. Communiceer op verschillende plekken over de komst van de SRV man, bijvoorbeeld via een activiteitenfolder, via de kabelkrant of persoonlijk via medewerkers op de dag zelf.

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van zinvolle dagbesteding

 • Oprichting gamehal met Stichting Vrienden van EDD
  Eduard Douwes Dekker
 • Skypen met (klein)kinderen
  Eduard Douwes Dekker

  Organiseer een cursus skypen en plaats webcams bij de computers. Het geeft grootouders de kans om te skypen met kleinkinderen of andere familie die verder weg of in het buitenland verblijft

 • Waar liggen de spelletjes?
  Eduard Douwes Dekker

  Maak duidelijk waar op de afdeling de spelletjes staan zodat familie deze ook kan gebruiken. De activiteitenbegeleiding kan ook een aantal tips geven over wat leuk is om als familie en bewoner in de woningen of in het huis te doen.

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van communicatie

 • Bekend met de clientenraad
  Eduard Douwes Dekker

  Zorg voor een verwijzing, bijvoorbeeld met foto, naar de personen van de clientenraad, zodat clienten en familie met vragen, opmerkingen of klachten weten bij wie ze daarvoor terecht kunnen.

 • Kloppen want de bel doet het niet
  Eduard Douwes Dekker

  Maak met bewoners op de somatische afdeling afspraken over wel of niet kloppen op de deur voordat medewerkers de woning binnengaan.

 • emailadressen verzamelen
  Eduard Douwes Dekker

  Verzamel e-mailadressen van bewoners en hun naasten om ook digitaal te kunnen communiceren waar mogelijk. Bijvoorbeeld over activiteiten, of voor het versturen van een (toekomstige) nieuwsbrief.

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van leefomgeving

 • Programma Thuis bij Eduard Douwes Dekker
  Eduard Douwes Dekker
 • OV chip in huis
  Eduard Douwes Dekker

  Positioneer de oplader van de OV chip op de benedenverdieping in het zicht, zodat buurtbewoners en bezoekers er ook gebruik van kunnen maken om hun ovkaart op te laden.

 • Muurschildering als eyecatcher
  Eduard Douwes Dekker

  Bekijk de mogelijkheid om het Eduard Douwes Dekker (EDD) beter herkenbaar te maken. De entree van het huis wordt afgeschermd door de hoogbouw die ook bij het EDD hoort. Een blinde, grijze muur die aan de kant van het beroepscollege ligt. Middels een muurschildering zou die kant van het gebouw een eye catcher kunnen worden. Is een alliantie mogelijk met kunstenaars uit de buurt en het Stadsdeel?