Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van Eten en drinken

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van zinvolle dagbesteding

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van communicatie

Hieronder vindt u inspiratietips en goede voorbeelden op het gebied van leefomgeving

 • Het maken van (veiligheids)afspraken met de familie van bewoners
  Ottho Heldringstraat

  Maak met familieleden afspraken over het zelfstandig mogen verblijven van bewoners op het balkon met in gedachten enerzijds het risico dat er geen toezicht is en anderzijds de leefbaarheid/ het belang van buitenlucht voor bewoners.

 • Richt een werkgroep op voor het Atrium
  Ottho Heldringstraat

  Richt een ā€˜werkgroepā€™ op die de wensen en mogelijkheden met het Atrium verkent en met een plan komt hoe de ruimte ingericht kan worden in verschillende sferen en hoekjes die bijvoorbeeld met verschuifbare wanden te creĆ«ren zijn. Suggesties zijn: koffiehoekje, leeshoek/computertafel, een ā€˜groeneā€™ hoek met kasplanten, kinderhoek, muziekhoek (voor piano), spelletjeshoek (voor tafelvoetbal en biljart), beweegtoestellen. Het versieren van de pilaren met mozaĆÆek of plakbloemen en verduisteringsmogelijkheden voor het bekijken van films.

 • Een eigen brievenbus
  Ottho Heldringstraat

  De mogelijkheid om de brievenbussen persoonlijker te maken waarbij namen van bewoners op een kaartje op de betreffende brievenbus worden geplakt/in een plasticje worden geschoven. Bewoners houden zo de eigen regie over hun post en hebben zo (indien fysiek mogelijk) een loopje naar de gezamenlijke entree. NB. Check van kapotte brievenbussen.

 • Een park (ook) voor de oudere doelgroep
  Ottho Heldringstraat

  Maak je sterk voor een parkje dat ook de oudere doelgroep in de buurt bedient om zo bewegen te stimuleren. Suggesties zijn een jeu de boulebaan aanleggen, het plaatsen van meer bankjes (richting het park), beweegtoestellen voor senioren.