Buurt High tea met subsidie vanuit bewonersinitiatief

De wens om buurtbewoners te laten kennis maken met het Evean Henriette Roland Holst is vanuit het huis de basis om aan het initiatief mee te werken. Directe aanleiding voor de organisatie ervan was een telefoontje van een bewoonster uit de buurt.

Wat houdt het in?

Het idee voor een gezamenlijke High tea ontstond n.a.v. een bewonersinitiatief. Vanuit de buurt ontstond het idee een buurt ‘High Tea‚Äô te organiseren. De betreffende buurtbewoonster kreeg vanuit het stadsdeel een subsidie om dit te realiseren en heeft vervolgens contact opgenomen met het Evean Henriette Roland Holst. Toen hebben ze handen ineen geslagen. Tevens wordt er met de opbrengsten van de rommelmarkten minimaal 1x per jaar een High tea georganiseerd.

Wat levert het op?

De High Tea is een succes en trekt veel publiek. Naar verwachting komt dat omdat het een gezamenlijk initiatief is en niet enkel vanuit het Evean Henriette Roland Holst.


Initiatieven van buiten af stimuleren.
Opbrengsten vanuit activiteiten investeren in andere activiteiten.

Contactpersoon

Henriette van Dongen. Activiteitenbegeleidster en coördinator vrijwilligers

Kosten

Naast de subsidie vanuit het stadsdeel wordt ook een deel betaald door het huis. Met als einddoel dat de High Tea’s uiteindelijk geld gaan genereren (door bijdragen van buurtbewoners of meer bezoekers van het restaurant).