De warme maaltijd elke dag een feestje

Beth Shalom transformeert van een verzorgingshuis in de richting van een woon –en zorgcentrum voor Joodse ouderen die toenemend kwetsbaar zijn. Om die reden doet het kleinschalig wonen en zorgen haar intrede. In het verpleeghuis worden huiskamers gerealiseerd met het accent op huiselijkheid en kleinschaligheid en ook de maaltijd zal op die manier worden vormgegeven.

Wat houdt het in?

De maaltijdvoorziening wordt geënt op kleinschalig wonen , waarbij de bewoners ( 6-8) met elkaar bepalen wat zij zouden willen eten. De regie terug naar de client. Maken we gebruik van de kosjere maaltijdvoorziening uit de grootkeuken of gaan we vandaag zelf kosjer koken? Iedere huiskamer heeft een budget waarmee keuzes gemaakt kunnen worden.
Speciaal is de wekelijkse Sjabbatmaaltijd en de feestmaaltijden tijdens de JOM TOV dagen.

Wat levert het op?

Keuze aan de bewoner : Gebruik ik de maaltijd op het zorgappartement, of in een van de huiskamers of in het restaurant op de begane grond. Ik kan mijn menu zelf samenstellen en de maaltijd is elke dag een feestje. Ik kijk er naar uit als een hoogtepunt van de dag


Een goede visie op hospitality is belangrijk evenals externe audits door Gastvrijheidszorg met sterren.

Contactpersoon

Jan Riool , teammanager facilitair

Kosten

Cordaan/Beth Shalom heeft er voor gekozen om zelf te blijven ( gekoppeld/ontkoppeld ) koken. Daarmee is voor de toekomst de kosjere maaltijdvoorziening met een herscher ( keurmerk) van het Rabbinaat gewaarborgd. Herinvestering in een nieuwe keuken is noodzakelijk alsmede investering in huiskamerkeukens op de verpleegafdelingen.