Flesseman organiseert een bewonersvakantie

Een aantal bewoners vindt het fijn om (net als vroeger) nog op vakantie te gaan, in een andere omgeving te verblijven. Om bewoners een vakantiegevoel te bieden worden daarom bewonersvakanties georganiseerd.

Wat houdt het in?

Met een groep van ongeveer 8 bewoners en twee groepen aan personeel wordt er gezamenlijk een vakantie gevierd bij Landal Greenparks. Er wordt speciaal voor Landal Greenparks gekozen omdat zij onder andere verstelbare bedden bieden, waardoor de zorg voor de bewoner nog steeds goed geleverd kan worden.
De medewerkers gaan in hun vrije tijd mee om deze bewonersvakantie mogelijk te blijven maken. Familie van bewoners zorgt voor vervoer. Zo wordt de vakantie gezamenlijk in stand gehouden

Wat levert het op?

De vakantie haalt bewoners uit een vaste structuur en routine. Naast dagbesteding op een ander niveau zie je bewoners actief worden uit zichzelf. Ze doen op de vakanties soms dingen die je als medewerker in Flesseman zelf nog nooit bij die bewoner gezien hebt.
Bewoners komen terug op een roze wolk nadat zij een weekje op vakantie zijn geweest. Er wordt zichtbaar nagenoten en dit heeft nog in de weken na de vakantie nog steeds een uitwerking op de bewoners.

Contactpersoon

Bianca Istha

Kosten

Er wordt ‚ā¨ 200,- eigen bijdrage gevraagd van de bewoners.
Personeel gaat in vrije tijd mee. Vervoer door familie.