Gastvrijheid Zorg met Sterren

Gastvrijheid zorg met sterren is een landelijke organisatie die verzorgingshuizen bezoekt (aangekondigd) om voorzieningen zoals het restaurant te beoordelen.


Eten en drinken is een belangrijk thema voor ouderen in het Korthagenhuis. Het is een belangrijk moment op dat dag en draagt bij aan de kwaliteit van leven.


Wat houdt het in?

Gastvrijheid zorg met sterren is een landelijke organisatie die verzorgingshuizen bezoekt (aangekondigd) om voorzieningen zoals het restaurant te beoordelen. Naast het verzorgen van een goede maaltijd in een prettige ambiance is het belangrijk dat de cli√ęnten de regie houden over hun leven en een waarde-vol bestaan kunnen leiden. Concrete voorbeelden die bijdragen aan de uitstraling
die het restaurant heeft zijn: mooie servetten en toetjes die in glazen
schaaltjes geserveerd worden. De schaaltjes zijn zelfs zo populair dat
bewoners  ze wel eens meenemen.

Wat levert het op?

Vanuit het Korthagenhuis wordt aandacht besteed aan de ambiance tijdens het eten om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bewoners om hun warme maaltijd gezamenlijk te nuttigen. Dat is succesvol. Bewoners die besluiten in zijn/haar eigen woning warm te eten is meer uitzondering dan regel. In het restaurant is plek voor ongeveer 110 mensen.
De drie sterren inspireren Korthagenhuis om nog meer aandacht te besteden aan het thema ‚Äėgastvrijheid‚Äô. De gesprekspartners geven aan erg trots te zijn op de drie sterren en dat dit de motivatie geeft om in ieder geval drie sterren te behouden en waar mogelijk voor een vierde ster te strijden.


In tijden van kostenbesparing, met kleine elementen toch aandacht besteed wordt aan een fijn en gezamenlijk eetmoment.

Contactpersoon

Kosten