Vers koken door eigen koks

Eten en drinken is een basisbehoefte. Echter gezamenlijk eten geeft gezelligheid en samenhorigheid. Voor veel ouderen is de maaltijd  een belangrijk moment van de dag,  mits goed verzorgd.  Een goede maaltijd is daardoor mede bepalend voor de kwaliteit van leven.

Wat houdt het in?

In het eigen buurtrestaurant wordt voor lunch en diner vers gekookt door professionele koks. Koks houden rekening met de wensen van bewoners, bijvoorbeeld via de gesprekken met de ‚Äėmenucommissie‚Äô (vertegenwoordigers namens de bewoners).¬†Warm eten ‚Äôs avonds is mogelijk tussen 17.00 tot 18.30 uur aan gezellig gedekte tafels.

Daarnaast is er ontbijt, lunch en diners in de huiskamers van de afdelingen kleinschalig wonen. Familie/ mantelzorgers en vrijwilligers krijgen veel ruimte om eens zelf een maaltijd / feestdiner te organiseren, bv een gourmetavond, of chinees buffet. Bij het koken kunnen bewoners die dat willen meedoen. Op de begane grond is ook een bar met biljarttafel te vinden, waar bewoners en buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

De Rietvinck organiseert elk jaar een barbecue, thema-avonden (volendamse avond met slibtong, kerstdiner, vredesmaaltijd) en themamiddagen met muziek (Surinaams, Frans, Weens) waarbij  aansluitend de maaltijd ook in het thema wordt bereid.

Wat levert het op?

De maaltijden zijn voor veel bewoners het hoogtepunt van de dag.

Dit wordt bereikt door veel aandacht te besteden aan bereiding en aankleding. Participatie wordt gestimuleerd door open te staan voor initiatieven, bijvoorbeeld van familie of vrijwilligers.

 

Team wat werkt vanuit gastvrijheid en vanuit de wensen van cli√ęnten.

Enthousiaste koks die het leuk vinden om vers te koken.

Goede ambiance

Contactpersoon

Babs Hooijer

Karin ten Kate, teamleider facilitair

Kosten

Uit AWBZ en opbrengsten restaurant