Het gericht werven en inzetten van vrijwilligers


Om aan te kunnen sluiten bij de behoeftes van bewoners en een activiteiten programma (buiten de deur) te behouden is de inzet van vrijwilligers noodzakelijk. Omdat vrijwilligers om specifieke inzet wordt gevraagd is het niet praktisch om willekeurig vrijwilligers op te roepen/te benaderen. Het vinden van een gerichte groep van vrijwilligers (met passende taakverdeling) is noodzakelijk. Niet elke vrijwilliger is voor elke taak of elke vorm van communicatie met mensen met dementie geschikt.


Wat houdt het in?

Er is vanuit de vrijwilligersco√∂rdinator van PuurZuid een oproep gedaan in de wijk om vrijwilligers te werven, dat werkte. Naar aanleiding van de oproep zijn ‚Äėselectie‚Äô gesprekken gevoerd, waar is iemand goed in, wat vindt diegene leuk. Op deze manier heeft gerichte werving van vrijwilligers plaatsgevonden. Elke vrijwilliger heeft een contract en een eigen taak.

Wat levert het op?

Van maandag tot en met vrijdag komen vrijwilligers rondom maaltijden. Ze bieden hulp bij het eten van sommige bewoners en ondersteunen sommige activiteiten. Het samenwerken met vrijwilligers bevalt goed. Door de uitgebreide werving kunnen medewerkers ook gericht een beroep op hen doen.


Het meest belangrijk is om te investeren in de werving van vrijwilligers door naar aanleiding van de oproep in gesprek te gaan en gericht te kijken wat iemand kan betekenen.

Contact

Vrijwilligerscoördinator PuurZuid (?)

Kosten

Niet bekend.