Inzet diƫtist en bijhouden eetdagboek

Het krijgen van inzicht in het voedingspatroon, met name de variatie en de samenstelling van de maaltijden van de groepswoningen. Tevens heeft het als doel verantwoording af te kunnen leggen aan familie en cliƫntenraad en de IGZ.

Wat houdt het in?

Eens per jaar is er een diƫtist in huis die het eetdagboek van de woningen bekijkt. In de 2 weken daarvoor vullen de huisjes een eetdagboek in waarop advies komt vanuit de diƫtist. Dit advies leidt vaak tot discussiepunten. Wat is het meest belangrijk op je oude dag: lekker of gezond eten? Binnen locatie Ottho Heldringstraat wordt lekker (en daardoor goed) eten heel belangrijk gevonden. Dat houden zij ook bij het advies van de diƫtist in het achterhoofd

Wat levert het op?

Op basis van het uitgebrachte advies wordt gekeken of de maaltijden nog divers genoeg zijn en of er reden is bepaalde keuzes in de maaltijd te heroverwegen.
Volgend uit het advies is er bijvoorbeeld voor gekozen om vaker vis te maken zonder dat het eerst door het beslag is gegaan. Ook wordt in de bereiding van het eten gekozen voor halvarine in plaats van spuitroom.
Voor het toetje was het advies magere vruchtenkwark. Daar gaat de locatie niet in mee: ze blijven bij de chocolade vla met een toefje slagroom omdat de bewoners daar het meest van genieten.

Contactpersoon

Annemiek van Dullemen

Kosten

Uurtarief diƫtiste