Kies voor het serveren van 1 verse, goed uitgevoerde maaltijd

In Emmahof wordt vers gekookt. Er is al jaren een vast kok in dienst die rekening houdt met de wensen van bewoners. De kok kent de voorkeuren en de dieetwensen van de bewoners. Die (verschillende) voorkeuren kun je op verschillende manieren bedienen. De meeste locaties werken met een keuzemenu, Emmahof kiest hier niet voor.

Wat houdt het in?

De voorkeuren van bewoners binnen Emmahof worden op verschillende manier bediend. Zo kunnen de bewoners zelf bepalen waar zij ontbijten, op hun kamer of gezamenlijk. En krijgen zij de mogelijkheid om een persoonlijk boodschappenlijstje mee te geven als de boodschappen gedaan worden. Daarnaast speelt de kok in op de voorkeuren (dieetwensen) van bewoners in de maaltijd. In samenspraak met de cliëntenraad is er voor gekozen geen keuzemenu aan te bieden maar te investeren in 1 goede, verse maaltijd. Waar nodig doet de kok op individueel niveau kleine aanpassingen in de maaltijd om deze geschikt te maken voor bewoners met specifieke voorkeuren. Maar over het algemeen zie je dat de bewoners (en mantelzorgers) graag ‘eten wat de pot schaft’. De ambiance waarin gegeten wordt; er wordt gedekt met mooie pannetjes, er kan zelf opgeschept worden, er kan een glaasje wijn worden geschonken en het gebruik van verzilverd bestek, maakt dat de maaltijd een feest is.

Wat levert het op?

Bewoners eten goed.
Bewoners zijn tevreden over de kwaliteit van het eten.
Bewoners raken niet ‘afgeleid’ door de menukeuze van een buurman of buurvrouw.
De kok kan de inkopen voor de maaltijd beter inschatten.


‘Verse’ bereidingen dragen bij aan de kwaliteit en ervaring rond het eten. Bekijk de mogelijkheid om verse bereidingen zoveel mogelijk te realiseren (binnen de gegeven kaders)

Contactpersoon

Rens van de Nes

Kosten

Nog niet bekend.