Koken met zelf meegebracht eten

Eten (en drinken) naar eigen wens en voorkeur is belangrijk voor de (gezondheid van) bewoners. Vanwege de verschillende culturen en nationaliteiten in het huis is het niet altijd mogelijk iets te maken dat aansluit bij wat men gewend is en lekker vindt.

Wat houdt het in?

Om bewoners goed te laten eten en te zorgen dat zij kunnen blijven eten wat zij gewend zijn kan er gekookt worden in Evean Henriette Roland Holst. Bewoners, familie en medewerkers kunnen zelf eten meebrengen en dit nuttigen tijdens bv een verjaardagsfeest in de Henriettezaal. De familie van een bewoner is ook welkom om mee te eten.
Op de dagbesteding WinaWan wordt gekookt volgens Surinaamse traditie.
Op de afdeling kleinschalig wonen wordt met de client afgestemd wat er die dag wordt gekookt.

Wat levert het op?

Er wordt goed gegeten. En het zelf koken en eten wat je gewend bent draagt sterk bij aan de sfeer in het huis en de cultuur van de bewoners.


Restaurant beschikbaar stellen voor verjaardagfeest (van de bewoner) en de gelegenheid geven om zelf gekookt etenswaar mee te nemen.
Doelgroepenbeleid op de dagbesteding
Op kleinschalig wonen per dag met cliƫnten afstemmen wat te gaan koken.

Contactpersoon

Huur zaal: Jan Willem Meijer
Dagbesteding: Teamleider welzijn: Linda de Wit.
Kleinschalig wonen: afdelingshoofd Lucy Klimsop

Kosten

Weinig extra kosten. Alleen de inkomsten van het restaurant worden gederfd.