Lekker, vers en sociaal is het uitgangspunt in het eten

In de aanloop naar de nieuwbouw heeft Cordaan inspiratie opgedaan bij verschillende locaties kleinschalig wonen in het land om ┬┤good practices┬┤ op te doen. Zelf, vers koken is een van de belangrijkste winstpunten. De eerder beoogde regeneratieovens zijn vervolgens allemaal geannuleerd.

Wat houdt het in?

Binnen locatie Ottho Heldringstraat gaat het er om dat bewoners naast gezond, vooral lekker eten en dat het een prettig sociaal moment is. Twee keer in de week worden voor elke woning van 6 bewoners boodschappen besteld en het menu samengesteld voor de aankomende dagen. Dat gebeurt vanuit 1 medewerker in samenspraak met de bewoners. Wat willen zij eten? Elke avond wordt er op de woning gekookt. Bewoners eten gezamenlijk maar (soms) naar wens op de eigen kamer. Ook familie mag mee-eten (tegen een vergoeding). Het gaat erom dat bewoner en familie de locatie als zo thuis mogelijk ervaren.

Wat levert het op?

Door het vers koken is de gezondheid van bewoners beter. Hun gewicht is stabiel en er komt binnen locatie Ottho Heldringstraat geen decubitus (huidaandoening door vitaminegebrek) voor. Ook het (eet)gedrag van de bewoner is natuurlijker.
Het biedt ook ruimte aan familie. Zo wordt op de islamitische woongroep wekelijks door familie gekookt.

Contactpersoon

Annemiek van Dullemen

Kosten

Via AWBZ. Besparing op inzet facilitaire diensten op locatie door multifunctioneel inzetbare medewerkers.