Op initiatief van de cli├źntenraad wordt een familiedag ge├»nitieerd

De wens van de cli├źntenraad en vanuit de medewerkers van de locatie is om de betrokkenheid vanuit familie bij de locatie te vergroten. Dit omdat het ten goede komt aan de kwaliteit van leven van bewoners, maar ook om de onderlinge bekendheid (bonding) als families van bewoners te vergroten.

Wat houdt het in?

De cli├źntenraad heeft het initiatief genomen om een familiedag op te zetten. Omdat eten een belangrijk onderdeel is van samen zijn, staat eten centraal. Vanuit de cli├źntenraad wordt nu als pilot 2 keer een dag georganiseerd waarop er met familieleden van bewoners gekookt gaat worden. Op die dag gaan familieleden samen boodschappen doen voor het eten (op de markt), daarna bereiden ze het samen op de etage en tenslotte wordt er gezamenlijk gegeten. Na het eten kunnen er indien gewenst zaken aan bod komen rond het wonen en de zorg in locatie Anton de Komplein.
De eerste twee keer begeleidt de cli├źntenraad de organisatie van deze dag. Daarna is het idee dat de families zelf doorpakken en de organisatie overnemen.

Wat levert het op?

De cli├źntenraad wil de betrokkenheid (participatie) onder familie verhogen, een leuke dag voor bewoners organiseren en de onderlinge bekendheid als familieleden van bewoners vergroten.

Contactpersoon

Lynn Nieuwendam

Kosten