Project Vitale Tuinen

De Beusemaecker is een locatie voor jong dementerenden, een vitale groep die fysiek nog goed is. Voor hen is het idee ontstaan om naast het zelf koken en boodschappen doen ook eigen producten te kweken.

Wat houdt het in?

Op het dakterras bij de Beusemaecker zijn tuinen in verhoogde bakken gecreëerd: Vitale Tuinen. Het project is gestart met kleine kasjes in de huisjes, waarvan de beginnende plantjes later zijn overgezet in de aarde. Het werken in de tuin, kweken van eigen producten sluit voor veel bewoners aan bij hobby’s of werk van vroeger. De producten die gekweekt worden gebruiken de bewoners bij het maken van de avondmaaltijd.

Wat levert het op?

Het ‘zien groeien’ van de groenten doet wat met de bewoners (doet bij iedereen wat). Het is bijzonder om te volgen. Daarnaast is het een mooie activiteit in het kader van de dagbesteding.


In navolging van de daktuin willen de medewerkers van de Beusemaecker op de verschillende balkons bij de woningen dependances maken. Bijvoorbeeld met kruiden. Om de balkons te vergroenen en interactief te maken.

Contactpersoon

Anouska Hassel

Kosten