Vers koken is (goed) te betalen.

In steeds meer verpleeg- en verzorgingshuizen is van vers koken over gegaan op geregenereerde maaltijden. Vondelstede (en locatie de Werf) kiest ervoor dat zij dit niet wenselijk vinden voor hun locaties. Een verse, goede maaltijd bepaalt de dag en is zodanig heel belangrijk. Overstappen op regenereren is ‘hun laatste keus’.

Wat houdt het in?

Aandacht voor de beleving van eten en de ambiance tijdens de maaltijd. Bewoners kiezen een week van te voren uit twee maaltijden (waarvan de componenten ook afzonderlijk bij elkaar een menu kunnen vormen) die zij willen eten. De kok schept persoonlijk het eten uit en bereidt de maaltijd. Bewoners eten beneden als zij zelfstandig kunnen eten en er is aandacht voor ieders eet- plekje. Bewoners op de afdeling eten uit schalen en scheppen waar mogelijk ook zelf op.

Wat levert het op?

Of de warme maaltijd de mensen smaakt is per bewoner, per dag en per dieet afhankelijk. De ambiance tijdens de maaltijd kan het verschil maken of een maaltijd beter of slechter ontvangen wordt en of de bewoners goed/voldoende eten.
De locatie wil nog meer gaan doen met themamaaltijden en ook een menu commissie is weer leven in geblazen.

Contactpersoon

Hanneke Koudstaal

Kosten

De kok en keukenmedewerker worden betaald en dragen ook bij aan het uitserveren van de maaltijd aan de bewoners.