Zorgschouw in Hof van Sloten

Op dinsdag 13 september a.s. organiseert Cliƫntenbelang Amsterdam een zorgschouw in locatie Hof van Sloten in Slotervaart. Bekenden van het huis en onbekenden uit de nabije omgeving zijn uitgenodigd mee te denken hoe Hof van Sloten meer onderdeel uit kan gaan maken van de buurt.

Hof van Sloten
Hof van Sloten, voorheen Verpleeghuis Slotervaart, is onlangs gerenoveerd en heeft daarbij een nieuwe naam gekregen. Het huis staat tegenover de hoofdingang van het Slotervaartziekenhuis. Hof van Sloten heeft woongroepen voor mensen met dementie en mensen met niet aangeboren hersenletsel. Ook voor patiƫnten die na een operatie moeten revalideren en voor cliƫnten die lichamelijk chronisch ziek zijn, zijn er woongroepen. Tevens wordt terminale zorg geleverd in het hospice.

Verbinding met de buurt
Een wens van de locatie is om de verbinding met de buurt te versterken. Tijdens de zorgschouw zal centraal staan hoe Hof van Sloten meer kan gaan samenwerken met organisaties en bewoners uit de buurt. Deelnemers aan de zorgschouw zijn onder andere de wijkagent, Einsteinschool , Combiwel, Corendon Hotels/Resorts, kinderdagverblijf Smallsteps Christoffel, SEZO en medewerkers en cliƫntenraadsleden van Hof van Sloten en Cordaan.

De schouw maakt onderdeel uit van het project ā€˜CliĆ«nten Waarderenā€™ dat tot doel heeft bij te dragen aan de verhoging van de kwaliteit van de woon- en leefomgeving van verpleeg- en verzorgingshuizen en kleinschalige woonlocaties in Amsterdam en Noord Holland.