Zorgschouwen 2017

IMG_2699Dit nieuwe jaar mocht ik, Pauline Willems, meteen goed starten als projectleider Cliƫnten Waarderen bij Cliƫntenbelang Amsterdam. Op 2 januari heb ik het stokje overgenomen van Emma Vreugdenhil. Bij het lezen van de rapportages zag ik zoveel inspirerende en enthousiaste ideeƫn die de leefomgeving van bewoners, maar ook familieleden en medewerkers meer betekenisvol kunnen maken. Mooi om te zien dat men in een rondgang kan ontdekken wat de ouderenzorg te bieden heeft, wat goed gaat, verbeterpunten zijn en waarin je als buurtgenoten samen kunt optrekken.

 

Vijf jaar zorgschouwen
Het is dit jaar een bijzonder jaar, omdat het project Cliƫnten Waarderen aan het eind van dit jaar alweer vijf jaar bestaat. De afgelopen vier jaar hebben Emma Vreugdenhil en Marita Tolman bijna veertig zorgschouwen georganiseerd. Hier zijn we heel trots op.

 

Plannen voor 2017
Ook in 2017 gaan we door met het organiseren van nieuwe zorgschouwen en de website zodat woonzorglocaties elkaar kunnen blijven inspireren met goede voorbeelden en concrete verbetertips.

 

Uitbreiding Noord Holland
Wegens het grote succes in Amsterdam willen we ons het komend jaar niet alleen richten op de verpleeg- en verzorgingshuizen in Amsterdam, maar ook op huizen in Noord Holland. Zodat ook familie, cliƫnten en huizen in Noord Holland kunnen profiteren van de goede ideeƫn. In 2016 hebben we hier al een klein begin mee gemaakt. Voor 2017 willen we dit verder uitbreiden. Graag komen wij in contact met instellingen, cliƫntenraden, bewoners en hun naasten of bezoekers in Noord Holland die enthousiast zijn over de zorgschouwen en graag willen deelnemen.

 

Tweede ronde zorgschouwen
Daarnaast nodigen we alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Amsterdam uit die al eerder een zorgschouw hebben gehouden om weer een nieuwe zorgschouw te organiseren. Mogelijk spelen er nieuwe onderwerpen zoals familieparticipatie, zwaardere doelgroep en van zorg naar welzijn waarbij het nuttig kan zijn om vanuit verschillende perspectieven te schouwen. Om herhaling te voorkomen kan de focus van de zorgschouw worden verschoven en daarbij ook weer andere mensen worden uitgenodigd.

 

Doorontwikkeling
Natuurlijk zullen we ook in 2017 doorgaan met het ontwikkelen van de zorgschouw. Dit doen we met Publicarea, de licentiehouder van het product. Publicarea heeft ook afspraken gemaakt met Zorgbelang Zuid Holland en is in gesprek met Zorgbelang Gelderland/Utrecht voor het uitvoeren van zorgschouwen. Zo kunnen we nog meer ervaringen met elkaar uitwisselen om het product te verbeteren. Succes collegaā€™s!

 

Heeft u suggesties, ideeƫn of verbeterpunten voor de zorgschouwen of de website dan hoor ik dat graag. U kunt een berichten achterlaten op deze website, Twitter, Facebook of gewoon via de mail (p.willems@clientenbelangamsterdam.nl).

 

We hopen er een mooi en inspirerend jaar van te maken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

 

  • https://nl.linkedin.com/in/pauline-willems